top of page

EDUARDO CARLIER SWING    

Författare

HEM         BIOGRAFI         BÖCKER          POESI         KONTAKT

BANDERA PORTUGAL LISTA.jpg

ATT ODLA VERSER

Från gamla tidsåldrar, har poesi varit ett av de vackraste sätten att yttra våra känslor. Att odla verser har magiken där författaren avslöjas och liksom ett fönster visar han till oss sin själ. Eduardo Carlier Swings poesi, är en återspegling av hur livet ser ut för honom, och allt runt omkring honom. Det är enkla och spontana verser. Riktiga känslor omvandlade till fraser som förbinds på ett vackert sätt. Hans dikter bär vittnesbörd om hur författaren sår sina frön, för att sedan en påtagligt rörd läsare kan känna konsten att odla verser.

Eduardo Carlier Swings poesi är en återspegling av hans känslor och av de minnesbilder han har av den värld i vilken han växte upp. På ett enkelt, trevligt och harmoniskt sätt har dessa verser flutit fram, spontant, nostalgifullt, ibland med djuphet. Läsaren lär känna Eduardos tankar om det förgångna, om nuet och om framtiden. Redan som barn bekantade sig poeten med några av konstens olika uttryck och former, särskilt då inom musikens område. Han brukade följa med sin mor Haydeé till körrepetitionerna i San Antonio och lyssnade fascinerat till de lyriska sångerna.

Genom hans poesi uppfattar man hans känslor, verklighet och idealistiska drömmar. Hans mytologiska diktning, hans kärleksdikter, barnverser, verser om naturen och Gävle, den svenska staden där han bor i, återspeglar vad han ser och känner under sin vandring genom livet. 

När man pratar om hur omgivningen har påverkat hans poesiuppfattning, kan vi nämna de människor som var viktiga i hans liv såsom hans föräldrar, mormor och vänner. Framför allt ser vi i detta verk ett unikt uttryck av kärlek från en hängiven far för sin älskade dotter Stephanie. Vi förstår att Stephanie har varit och fortsätter att vara den verkliga goda fen, inspirationskällan i Eduardos poesi.

´

Este sitio Web ha sido creado por Mipagina.se by Letranovel

© 2017 Eduardo Carlier Swing

bottom of page